Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pri pôrode šestorčiat asistovalo 30 zdravotníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÍM - V Taliansku sa dnes narodili šestorčatá. Mamička (30) priviedla na svet štyri dievčatká a dvoch chlapcov v meste Beneveto neďaleko Neapola. Ona aj deti sú v poriadku. Chlapci dostali mená Paolo a Maurizio, dievčatká sa volajú Francesca Pia, Angelica, Annachiara a Serena.

Deti sa narodili cisárskym rezom. Na pôrode pracovalo tridsať zdravotníkov. Šestorčatá prišli na svet v 26. týždni tehotenstva a vážia od 610 do 800 gramov. Dýchajú s pomocou prístrojov. Rodičku do pôrodnice v Benevete previezli z neapolskej polikliniky. Tamojšie novorodenecké oddelenie nemalo totiž na svojej intenzívnej starostlivosti šesť potrebných miest. Šťastný otec šestorčiat sa poďakoval lekárom, že jeho žene s pôrodom pomohli.

"Teraz požiadame o pomoc starých rodičov: sú to ich prvé vnúčatá, a hneď je ich šesť!" povedal čerstvý otec. Podľa vedúceho lekára Luigiho Orfea za mnohopočetné tehotenstvo môže liečba neplodnosti, ktorú matka podstúpila. Príčinou údajne nie je umelé oplodnenie. Talianske zákony nedovoľujú, aby sa pri zákroku do maternice ženy dostali viac ako tri oplodnené vajíčka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu