Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Česko znovu otvorilo hranice pre kamióny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Diaľničné hraničné priechody Břeclav a Rozvadov sa znovu otvorili pre kamióny smerujúce do vnútrozemia. Polícia začala vozidlá púšťať postupne od 17:00. Povedal to hovorca ministerstva dopravy Karel Hanzelka. Prechody boli uzavreté kvôli výdatným snežením od 14:00.

"Splnilo to svoj účel, kľúčové komunikácia sa podarilo upratať," uviedol Hanzelka. Ministerstvo podľa neho chcelo svojím rozhodnutím o zátarase zabezpečiť priestor na diaľniciach pre snežné pluhy a sypače a zároveň znížiť hrozbu zablokovania diaľnice D1. Kamióny sa od dvoch hodín nahromadili predovšetkým u Břeclavi, odkiaľ sa bude teraz polícia púšťať približne po minúte.

Rozvadov a Břeclav sú z hľadiska kamiónovej dopravy najfrekventovanejšie prechody. Kamióny sa často využívajú na tranzit cez Českú republiku západo-východným smerom z Nemecka na Slovensko po diaľniciach D5, D1 a D2.

Výdatné sneženie komplikuje dopravu predovšetkým na Morave. V častiach Ostravy a Brna prestala jazdiť MHD, železnica vyhlásila pohotovosť, niektoré vlaky nabrali desiatky minút meškania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu