Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vreckárov v Tatrách budú sledovať kamery

ilustračné foto
ilustračné foto

POPRAD – Mestská polícia vo Vysokých Tatrách dnes spustila nový kamerový monitorovací systém. Jediným želaním zástupcu náčelníka Mestskej polície Jozefa Štefaňáka je dosiahnuť aspoň to, čo sa podarilo ich kolegom v poľskom Zakopanom.

„Po zavedení kamerového monitorovacieho systému klesol počet hlásených vreckových krádeží o 50 percent. Takže toto by som prial aj nášmu systému do budúcnosti,“ povedal J. Štefaňák počas dnešného spustenia kamerového systému vo Vysokých Tatrách.

Päť kamier bude sledovať miesta, kde je najväčší pohyb ľudí a kde v minulosti dochádzalo k najväčším problémom. Dve kamery sú umiestnené v centre Starého Smokovca, v centre a na sídlisku v Tatranskej Lomnici a jedna kamera monitoruje Dolný Smokovec. Jozef Štefaňák si od kamier sľubuje, že nahradia dvoch policajtov, o ktorých Mestská polícia vo Vysokých Tatrách prišla pre hospodársku krízu. Kamerový systém by mal podľa Štefaňáka „zvýšiť bezpečnosť v meste a znížiť pouličnú kriminalitu.“

Kriminalita vo Vysokých Tatrách je podľa Štefaňáka aj napriek vysokej návštevnosti turistami nízka. Tatranskí policajti mali v minulosti najväčšie problémy s vykrádaním a krádežami áut. Počas skúšobnej prevádzky sa už policajtom podarilo zdokumentovať prípady vandalizmu. Vďaka kamerám sa podarilo policajtom rýchlejšie reagovať a zabrániť väčším škodám.

Celkové náklady na zavedenie kamerového monitorovacieho systému dosiahli 37 500 eur, z čoho podstatnú časť získalo mesto z Rady vlády pre prevenciu kriminality. Z vlastného rozpočtu investovalo mesto do kamerového systému 7 500 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu