Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pred streľbou vo fínskom obchode dobodal priateľku

Streľba v nákupnom centre
Streľba v nákupnom centre

HELSINKI - Kosovský Albánec Ibrahim Shkupolli (43) na Silvestra najprv vo fínskom meste Espoo blízko Helsínk ubodal k smrti svoju bývalú priateľku (41). Potom v tamojšom nákupnom centre Sello zastrelil jej kolegov - štyroch zamestnancov obchodu s potravinami.

"Žena vykrvácala. Polícia našla na mieste činu nôž," napísal s odvolaním na policajnú patológiu bulvárny denník Ilta-Sanomat. Podľa pôvodnej verzie mal muž svoju bývalú priateľku zastreliť predtým, ako vyrazila do práce. Polícia teraz hľadá svedkov, ktorí videli jazdiť Volkswagen Golf, ktorý našli pred Albáncovým domom a patril jeho expriateľke.

Záznam z bezpečnostných kamier ukázal, že muž postrielaľ štvoricu v supermarkete za šesť minút. Prieteľka sa so Shkupollim rozišla v roku 2008 po 18-ročnom vzťahu. Žena potom požiadala o súdnu ochranu, pretože sa jej bývalý partner opakovane vyhrážal. Shkupolli prišiel do Fínska v roku 1990.

V roku 2003 a 2007 ho odsúdili za ilegálne držanie zbrane, krádeže a drogy. Nákupné stredisko v sobotu opäť otvorili, ale obchod s potravinami, kde došlo ku tragédii zostal zatvorený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu