Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Znárodníme Toyotu a zavoláme Číňanov, hrozí Chávez

Hugo Chávez
Hugo Chávez (Zdroj: SITA)

CARACAS - Venezuelský prezident Hugo Chávez sa vyhrážal znárodnením závodu automobilky Toyota v krajine, pretože miestni manažéri tam odmietajú vyrábať terénne vozidlá.

Chávez varoval aj automobilky Ford, General Motors a Fiat, ktorých závody sa v krajine taktiež nachádzajú. "Okamžite nariaďujem inšpekciu v závode Toyoty, aby sa zistilo, prečo sa tu nemontujú terénne vozidlá. Musíme ich prinútiť a keď nie, môžu odísť a prinesieme inú spoločnosť. Číňania chcú prísť a tí vyrábajú terénne vozidlá," povedal Chávez.

Chávez požiadal o minimálnu kvótu terénnych vozidiel, ktorý by mal venezuelský závod Toyoty vyrobiť, inak Chávez pohrozil vyvlastnením. "Povedzme, že ľudia z Toyoty nechcú. Tak im povieme, že nech odídu, toto je náš domov. A vezmeme si ich sklady a závody, zaplatíme im za ne, koľko sú hodné, nikoho neokradneme a rýchlo zavoláme Číňanov," varoval venezuelský prezident.

Chávez taktiež varoval, že "tradiční" výrobcovia automobilov vo Venezuele majú byť pripravení predať know-how miestnym. "Ak nebudú chcieť, môžu odísť, nepotrebujeme ich." dodal prezident.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu