Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Taliansku zahynulo v lavínach najmenej päť ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÍM - Najmenej päť ľudí zahynulo v talianskych Alpách v lavínach, ktoré sa na rôznych miestach zosunuli v rozmedzí niekoľkých hodín.

Štyri osoby boli zavalené v Pordoiskom sedle, mladý nemecký snowboardista zahynul v juhotyrolskej Solde. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním na talianske médiá.

Na Pordoiskom sedle v regióne Trentino sa obeťami lavíny stali horskí záchranári, ktorí v sobotu po zotmení hľadali dvoch nezvestných turistov. Pátrací tím zasiahla v nadmorskej výške 2000 metrov lavína a strhla ho dolu. Traja členovia tímu sa dokázali cez zranenia zo snehovej masy vyslobodiť a privolať pomoc. Zvyšní štyria pod snehom zahynuli. Do pátrania po nezvestných zahraničných turistoch bol nasadený iný tím.

Traja mladíci boli v blízkosti zimného strediska Sölden vo voľnom teréne na snowboardoch, keď ich zasiahla lavína. Dvoch z nich sa záchranárom podarilo vyslobodiť živých, jeden si však privodil poranenia chrbtice. Nemecký rekreant (14) však zahynul.

Silné sneženie v uplynulých dňoch nasledované oteplením a dažďom výrazne zvýšilo lavínové nebezpečenstvo v Alpách. Nebezpečné oblasti sú predovšetkým mimo vyznačených a udržiavaných zjazdoviek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu