Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Tatrách zabíjala lavína, strhla turistu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Pád zo 150-metrovej výšky neprežil vo Vysokých Tatrách slovenský turista. Muž v nedeľu popoludní pri výstupe na Rumanov štít uvoľnil snehovú dosku, ktorá ho strhla do údolia. O nešťastí informovala na svojej internetovej stránke Horská záchranná služba.

Smrť muža ohlásila na núdzovú linku polície krátko po 17:00 jeho priateľka. Keďže jej vypadol signál mobilného telefónu, presnejšie informácie o mieste nešťastia povedala, až keď zišla na Popradské pleso. Turistu hľadalo spolu 21 profesionálnych a dobrovoľných záchranárov, našli ho v noci v Rumanovej dolinke už mŕtveho.

Podľa pracovníkov Strediska lavínovej prevencie nejde o prvú obeť lavín v tejto sezóne, turistu totiž sneh nezasypal, ale zomrel na následky zranenia pri páde. Naposledy zomrel vo Vysokých Tatrách po páde pod masívom Svinice v Tichej doline koncom novembra poľský turista. V tomto roku prišlo o život v slovenských horách už najmenej 20 ľudí, z toho vo Vysokých Tatrách zomrelo 14 turistov. Najčastejšou príčinou smrti podľa štatistík Horskej záchrannej služby bývajú náhle zdravotné komplikácie turistov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu