Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vlaky Eurostar pôjdu stále len obmedzene

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Železničné spojenie medzi Francúzskom a Veľkou Britániou by sa malo v utorok obnoviť, no doprava by mala fungovať v obmedzenom režime. Informoval o tom v pondelok večer hovorca spoločnosti Eurostar.

Stalo sa tak niekoľko hodín po tom, ako francúzsky prezident Nicolas Sarkozy požiadal riaditeľa železničnej spoločnosti o čo najskoršie obnovenie premávky vlakov medzi Parížom a Londýnom. Ako uviedla Eurostar, vlaky by mali v utorok premávať od siedmej hodiny ráno do 18. hodiny a cestovať budú môcť iba tí pasažieri, ktorí mali zakúpený cestovný lístok na sobotu a nedeľu.

Ostatní by mali mať možnosť cestovať v stredu alebo vo štvrtok 24. decembra. Spoločnosť však ľudí varuje, že ak nemusia cestovať, nech si radšej svoju cestu preložia na iný termín alebo nech necestujú vôbec. Návrat k plnej prevádzke sa predpokladá po Vianociach.

Spoločnosť tiež oznámila, že odškodní cestujúcich, ktorí zostali v noci z piatka na sobotu zablokovaní v tuneli. Preplatí im dvojnásobok ceny lístka a naviac 150 libier alebo 170 eur. Uhradí náklady, ktoré im havária spôsobila, vrátane taxíkov a hotelov.

Vysokorýchlostné spoje Eurostar prestali premávať v noci z piatka na sobotu, keď v tuneli pod Lamanšským prielivom pre poruchy uviazlo päť súprav. Výpadok postihol desaťtisíce cestujúcich v jednom z najrušnejších období roka, keď mnohí ľudia plánovali cestu vlakom na sviatky.

Predpokladá sa, že príčinou poruchy bola náhla zmena teploty pri vjazde vlakov do tunela z francúzskej strany, kde pretrváva mrazivé počasie. Problémy mohol spôsobiť aj sneh, ktorý sa dostal do motorov. V dôsledku týchto problémov viac ako 2000 cestujúcich zostalo uväznených v tuneli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu