Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tunel pod Lamanšským prielivom je zatvorený, horelo nákladné auto

Odstavený vlak Eurostar na stanici v Londýne
Odstavený vlak Eurostar na stanici v Londýne (Zdroj: TASR)

LONDÝN - Z dôvodu požiaru nákladného auta a následného hustého dymu zastavili dnes železničnú dopravu cez Eurotunel pod Lamanšským prielivom. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oznámenie polície britského Kentu.

Spoločnosť Eurostar zastavila dnes okolo obeda dopravu cez Eurotunel pod Lamanšským prielivom pre hustý dym, ktorý sa šíril z neznámeho miesta tunela. Polícia neskôr spresnila, že požiar vypukol na francúzskom konci tunela.

Všetkých cestujúcich bezpečne a bez incidentov evakuovali. Uviedla spoločnosť Eurostar, ktorá prevádzkuje toto železničné spojenie medzi Britániou a európskym kontinentom. Polícia ďalej uviedla, že nikto neutrpel zranenia.

Podľa spoločnosti Eurotunel, ktorá spravuje tento podmorský dopravný koridor, sa vypravené súpravy vrátili do staníc v britskom meste Dover a francúzskom Calais. Uviedla agentúra AP. Cestujúcich podľa AP dopravca vyzval, aby svoju cestu odložili a do nástupných staníc nechodili. Podľa Eurostaru dnes už vlaky premávať nebudú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu