Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Rusku nariadili zavrieť 2700 nočných klubov

ilustračné foto
ilustračné foto

MOSKVA - Výsledkom kontroly protipožiarnych predpisov v tisíckach nočných klubov na území Ruska je nariadenie zavrieť 2700 z nich.

Zákaz by sa mal vzťahovať aj na oslavy príchodu Nového roka. Zariadenia totiž podľa inšpektorov nespĺňali predpisy, ktoré sa dostali do pozornosti ruských úradov po decembrovej tragédii v ruskom meste Perm. V rámci tejto akcie v priebehu uplynulých dvoch týždňov skontrolovali takmer 15 tisíc klubov, diskoték a iných zábavných podnikov. Ako v tejto súvislosti v pondelok podotkol šéf inšpektorov Gennadij Kirillov, pre porušenie predpisov nemôžu zatvoriť zariadenia na viac ako na niekoľko dní, no zmeniť to môže rozhodnutie súdu. Ten môže rozhodnúť o ich definitívnom uzavretí, čo sa stalo už v 400 prípadoch, dodal Kirillov.

Jedna z najhorších tragédií v modernej histórii Ruska sa stala 5. decembra v permskom nočnom klube, v ktorom približne 300 ľudí oslavovalo ôsme výročie jeho otvorenia. Priestory klubu zachvátil požiar po tom, ako z pódia začali odpaľovať zábavnú pyrotechniku, pričom jedna z rakiet zasiahla strop, ktorý začal horieť. Majiteľov klubu Chromý kôň údajne opakovane upozornili, že interiér nezodpovedá požiarnym predpisom, keďže má len jeden východ. Ruské zákony tiež zakazujú používanie zábavnej pyrotechniky v interiéroch. Na porušenie predpisov v permskom podniku doplatilo svojim životom už 149 ľudí, ďalší sú v kritickom stave v nemocniciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu