Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ostali už iba modlitby

Je za prípadom Terri  Schiavovej spor rodičov a manžela o peniaze? Zobraziť galériu (7)
Je za prípadom Terri Schiavovej spor rodičov a manžela o peniaze?

PINELLAS PARK - Aj Najvyšší súd štátu Florida odmietol v nedeľu zaoberať sa žiadosťou Boba a Mary Schindlerovcov, aby ich dcéra Terri Schiavová bola po deviatich dňoch opäť napojená na umelú výživu, ktorá ju udržuje pri živote už pätnásť rokov.

Ďalší sudca zamietol v sobotu petíciu občanov, podľa ktorých pacientka sama dala najavo, že chce žiť. Prípad niekoľkokrát zavrhli aj americké federálne súdy a rozhodnutie nezvrátil ani narýchlo prijatý mimoriadny zákon. Lekári totiž tvrdia, že Terri nie je pri vedomí a jej stony nie sú znakom vedomého stavu.

Výživu 41-ročnej ženy prerušili 18. marca, keď súd uznal tvrdenie Michaela Schiava, že jeho žena nechce byť umelo udržovaná pri živote. Podľa odborníkov zomrie v najbližších dňoch. Pred hospicom, kde Terri leží, sa ľudia stále modlia za jej život a pred dom jej manžela Michaela kladú kvety... Schiavová je od prístrojov závislá od roku 1990, keď pri infarkte utrpela trvalé poškodenie mozgu. V podobnej "bdelej kóme" žije v USA asi 15 000 až 35 000 ľudí.

 Za to, že sa známy stal práve tento prípad, môžu údajne peniaze. Manžel Michael sa totiž s tvrdením, že infarkt jeho ženy zavinili nedostatočnou starostlivosťou lekári, obrátil na súd a vyhral milión dolárov. O postihnutú Terri sa však starali aj jej rodičia a na časť odškodného vzniesli nárok aj oni. Lenže zo 700 000 dolárov určených na starostlivosť o Terri vraj už zostalo len 50 000 dolárov...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu