Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Českí vojaci v Kosove po sebe strieľali!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA/ŠAJKOVAC – Českí vojaci v Kosove sa hecovali. Rotmajster (26) skončil po doberaní sa s prestreleným bruchom.

"Že ma nestrelíš?" "Nie, ty streľ mňa!", tak mal vyzerať ich rozhovor podľa televízie Nova. Vojak potom vystrelil a rotmajster padol s prestreleným bruchom na zem.

Vyšetrovacia komisia, ktorá nehodu vyšetrovala, pritom až doteraz hovorila o neodbornej manipulácii so zbraňou. Vojaka už prepustili z nemocnice. "Vojenská polícia prípad preveruje ako hrubé porušenie bezpečnostných pravidiel pri manipulácii so zbraňou," povedal hovorca vojenskej polície Jan Čermák. Reportérovi televízie niekoľko zdrojov nezávisle na sebe potvrdilo, že sa obaja vojaci medzi sebou hecovali na ubytovacej bunke, na základni 15. kontingentu Armády ČR v Šajkovac.

Postreleného vojaka previezol vrtuľník do americkej vojenskej nemocnice na základni Bond Steel, kde ho operovali a ošetrili. Neskôr ho previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice v pražských Střešoviciach.

Ako je možné, že vojak mal na základni nabitú zbraň, nie je zatiaľ jasné. Každý vojak pri vstupe na základňu musí vybrať zásobník, natiahnuť zbraň a stlačiť spúšť. Zásobník potom musia mať až do ďalšieho výjazdu mimo zbraň. Český kontingent v Kosove v poslednej dobe zápasí s radom problémov. Pred dvoma týždňami náčelník generálneho štábu Vlastimil Picek prezradil, že štyria českí vojaci v misii KFOR fajčili v druhej polovici októbra marihuanu alebo hašiš. Ďalší českí vojaci v Kosove sa v septembri opili a pobili, bitku rozohnala až medzinárodná vojenská polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu