Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Záznamy o Hitlerovi: Poslíček s vodcovským potenciálom

Adolf Hitler
Adolf Hitler

LONDÝN - Neskorší nacistický diktátor Adolf Hitler je medzi viac ako miliónom nemeckých vojakov z I. svetovej vojny, ktorých vtedajšie záznamy o vojenskej službe dal na svojou stránku britský server ancestry.co.uk. Obsahuje okrem iného aj záznam jeho nadriadených, ktorí hodnotili jeho "vodcovský potenciál" ako veľmi dobrý.

Hitler, ktorý narukoval ako dobrovoľník už v auguste 1914, je v ručne písaných záznamoch vedený ako "katolik", "umelec" a "poslíček pluku", ktorého úlohou bolo voziť na bicykli depeše medzi velením a jednotkami v blízkosti bojovej línie. Materiál obsahuje aj záznam o jeho "ľahkom zranení pri výbuchu delostreleckého granátu" v októbri 1916 a o jeho "zasiahnutí plynom a prevoze do nemocnice" v októbri 1918.

Hitler bol podľa týchto záznamov vyznamenaný piatimi medailami a ďalšími oceneniami vrátane železného kríža 2. a 1. triedy za statočnosť. Originály záznamov asi 1,5 milióna nemeckých vojakov, ktorí bojovali v prvej svetovej vojne, sú uchovávané v bavorskom štátnom archíve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu