Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Tínedžer sa zapálil a horiaci behal po ulici

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DOLNÍ ŽANDOV – Šok zažili ľudia včera večer na Chebsku. Po ulici behal horiaci mladík (16). Pomohol mu až veliteľ dobrovoľných hasičov, ktorý bol náhodou nablízku. Ťažko popálený mladík je vo veľmi vážnom stave.

Chlapec leží na popáleninovom centre pražskej Vinohradskej nemocnice. Na 54 percentách tela má popáleniny tretieho stupňa a je napojený na pľúcny ventilátor, informovala hovorkyňa nemocnice Jana Jelínková. Mladík sa pravdepodobne sám polial horľavinou a zapálil. Horiaci potom vybehol na ulicu.

Že sa zapálil sám, potvrdili niektorí svedkovia, uviedla chebská policajná hovorkyňa Martina Hrušková. Polícia zatiaľ vylúčila cudzie zavinenie, presnú príčinu tragédie ale stále vyšetruje. Nie je ešte úplne jasné, či sa chlapec zapálil úmyselne, alebo išlo o nešťastnú náhodu.

Vážne popáleného mladíka mal do Prahy transportovať vrtuľník. Ten však kvôli zlej viditeľnosti nemohol letieť, a tak záchranári previezli zraneného sanitkou. Na jeho zdravotný stav to vplyv nemalo a iná možnosť ako transport po ceste nebola. Záchranári museli ošetriť aj chlapcovu matku, ktorá utrpela šok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu