Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Protichrípková móda: Rúška nosia aj zločinci!

Zádušná omša za kňaza, ktorého zabil zločinec v rúšku.
Zádušná omša za kňaza, ktorého zabil zločinec v rúšku. (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Nabádanie ruských lekárov nosiť rúška cez tvár ako ochranu pred chrípkou všetkého druhu si vzali k srdcu aj miestnej zločinci.

V Moskve dnes pochovali pravoslávneho kňaza, ktorého v piatok zastrelil najatý zabijak maskovaný medicínskou rúškou. Kriminalisti sa sťažujú, že nejde o výnimku.

"Niekoľko zločinov podobným spôsobom spáchali v Moskve aj predtým. Vražda duchovného Daniila Sysojeva však vyvolala najväčší ohlas," citovala agentúra Interfax nemenovaný zdroj z moskovskej polície.

Rúška cez tvár sa objavujú v moskovských uliciach čoraz častejšie, ako silnejú obavy Rusov z nákazu novou chrípkou. Tou sa doteraz v krajine nakazilo viac ako 5000 ľudí a choroba podľa médií zatiaľ pripravila o život tri desiatky Rusov. "Protichrípokovú módu" však využívajú na maskovanie aj zločinci.

Ušetrení nie sú ani samotní predajcovia. Cez víkendu lekáreň na Sevastopoľskej triede prepadol lupič s nožom v ruke, ktorý si starostlivo chránil svoju tvár rúškou. Lekárničku obral o tržbu, mobilný telefón aj kľúče od predajne, v ktorej svoju obeť zamkol.

Hlavný ruský hygienik Gennadij Oniščenko minulý týždeň vyzval známych módnych návrhárov, aby vytvorili masku, ktorá by išla s módou a zároveň chránila pred chrípkou. Zločinci sa však uspokojili aj s existujúcimi modelmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu