Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Slováci sa boja, kupujú si rúška a antivirotiká

BRATISLAVA - Zisťovali sme, koľko vás budú stáť preventívne opatrenia pred novým vírusom chrípky. Ceny rúšok sa zatiaľ pohybujú od 0,10 do 0,15 eur (3 - 5 korún). Antivirotiká si kúpite za 34,60 eur (1 042,3 korún). Pozor, nemá zmysel ich užívať, pokiaľ ste si nie istý, že ste sa prasacou chrípkou nakazili.

Napriek tomu, že u nás sa ešte prípad človeka nakazeného prasacou chrípkou nevyskytol, Slováci sa preventívne informujú aj nakupujú v lekárňach.

Veľký záujem je najmä o antivirotikum s názvom Tamiflu, za ktoré zaplatíte 34,60 eur (1 042,3 korún). „Niektorí zákazníci si už kúpili viacero balení naraz,“ informovala nás lekárnička z bratislavskej lekárne v Auparku.

Ďalším spôsobom, ako sa preventívne brániť pred vírusom, sú rúška. Jeden kus stojí od 0,10 – 0,15 eur (3 – 5 korún). "Momentálne ich nemáme, ale dnes sme objednávali 300 kusov," hovorí zamestnankyňa inej bratislavskej lekárne.

Slovenská epidemiologická a vakcionologická spoločnosť odporúča nosiť rúška vtedy, ak sa už vírus objaví na aj u nás a to len na miestach s vysokou koncentráciou osôb, prípadne v zdravotníckych zariadeniach.

Medzi najdôležitejšie opatrenia však patrí časté umývanie rúk, na čo sú vhodné antibakteriálne mydlá. Do tých investujete od 2,74 (82,55 korún) do 9,84 eur (296,44 korún).

 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu