Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Najdrahší rozvod v Česku: Od manžela chce 20 miliárd!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PRAHA - Bývalá manželka podnikateľa Radovana Vítka Eva Vítková požaduje od svojho exmanžela 20 miliárd korún. Táto čiastka by patrila k najvyšším známym rozvodovým vyrovnaniam. Dnes o tom informovala televízia Nova.

Pôvodná požiadavka Vítkovej, zverejnená pred mesiacom, činila 3,63 miliardy korún. Vítek sám seba označuje za takmer nemajetného, súd však pred časom jeho majetok odhadol až na 40 miliárd korún. Bývalej manželke musí podnikateľ teraz platiť 80 tisíc korún mesačne ako výživné.

Čiastka vo výške necelých štyroch miliárd korún, o ktorej bývalá Vítkova manželka hovorila v októbri, vraj nebola konečná, Vítková sa teraz so svojim právnikom dohodla, že od exmanžela bude chcieť 20 miliárd korún.

Podnikateľ Vítek prepísal majetok na svoju matku a pracuje ako advokátny koncipient. "Neverím, že je iba chudobný koncipient. Má stále rovnakú životnú úroveň, ako mal za nášho manželstva," povedala televízií Vítková. Po rozvode začala pracovať v štátnej správe a pri súde chce vymôcť polovicu spoločného majetku. Okrem akcií rôznych spoločností má Vítek vraj tiež majetok v nebytových priestoroch po celej republike. Ak Vítková na súde uspeje, chce získané peniaze investovať.

"Keď pán doktor Vítek s mojou klientkou uzatvárali manželstvo, boli chudobní, tak musel tento nehnuteľný majetok nadobúdať zo spoločných prostriedkov," povedal advokát Vítkovej Aleš Rozehnal.

"Sústredenie sa len na to, aby sa o nej písalo. Čím väčšia čiastka, tým viac psania," uviedol k rozhodnutiu svojej bývalej ženy Vítek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu