Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zlodej z obrneného auta nevrátil dva milióny!

Tony Musulin
Tony Musulin

PARÍŽ - Francúzske úrady zatiaľ stále nevedia, kam zmizli viac ako dva milióny eur, ktoré spolu s ďalšími viac ako deviatimi miliónmi ukradol v oblasti Lyonu vodič opancierovaného vozidla.

Pravdepodobný páchateľ sa v pondelok vzdal polícii v Monaku a v stredu na neho bude vo Francúzsku uvalená väzba do začiatku súdu.

Tonimu Musulinovi (39) hrozia za krádež, ktorá sa obišla bez zbrane a násilia, tri roky väzenia. Jeho advokát oznámil, že sa mu tým, že sa vzdal, uľavilo. Po jeho zmiznutí aj s peniazmi po ňom pátral Interpol.

Pred niekoľkými dňami francúzski policajti objavili balíky s deviatimi miliónmi eur v garáži neďaleko od miesta, kde policajti predtým našli prázdny obrnený voz. Garáž si vraj podozrivý prenajal pred niekoľkými mesiacmi na falošné meno.

Nemenovaný súdny činiteľ vyslovil podozrenie, že sa Musulin vzdal úradom, aby si "odsedel" trest hneď a potom si mohol užiť zvyšné peniaze, bez toho by bol neustále prenasledovaný políciou. Je tiež hypotetické, že sa väčšej časť lupu vzdal dobrovoľne, aby aspoň čiastočne upokojil banku a poisťovňu, ktorá za peniaze ručila.

Musulin pracoval desať rokov pre pobočku medzinárodnej firmy na prepravu peňazí Loomis v Lyone. Pri služobnej jazde 5. novembra náhle dopoludnia zmizol, keď jeho dvaja kolegovia vystúpili a rokovali v sídle pobočky. Kým sa vzdal v Monaku, pohyboval sa Musulin po Taliansku.

Jeho kolegovia nad jeho dobrovoľným zatknutím krútia hlavou. Niektorí si myslia, že Musulin má zrejme "viac svalov ako mozgu". Vodič sa stal hviezdou francúzskych internetových diskusií, v ktorých mu mnoho ľudí tak trochu romanticky fandilo ako nejakému Robinovi Hoodovi. Mnohí sa žartovne usilovali o jeho priateľstvo, aby sa s nimi trochu podelil.

Musulinov čin bol jedným z najväčších útokov proti spoločnostiam na prepravu peňazí v tomto desaťročí. V septembri 2007 desiatka dobre vyzbrojených mužov s kuklami napadol výbušninami opevnené centrum firmy Sazias pri Marseille a odišla s asi desiatimi miliónmi eur. V auguste 2008 v Brignoles traja páchatelia zajali ženu pracovníka Sazias, ktorý im výmenou za jej oslobodenie priniesol z firmy sedem miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu