Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vodič ušiel s 11,6 miliónmi, vzdal sa polícii!

Toni Musulin
Toni Musulin

PARÍŽ - Vodič opancierovaného vozidla, ktorý pred 11 dňami zmizol s 11,6 milióna eur, sa dnes vzdal úradom v Monaku. Informoval o tom na svojej internetovej stránke regionálny denník Nice-Matin.

"Nevieme, čo ho prinútilo vzdať sa," potvrdil informáciu nemenovaný zdroj blízky vyšetrovaniu.

Po Tonim Musulinovi (39) pátral Interpol. Pred niekoľkými dňami francúzski policajti objavili balíky s deviatimi miliónmi eur v garáži neďaleko od miesta, kde policajti predtým našli prázdne obrnené auto. Garáž si podozrivý údajne prenajal pred niekoľkými mesiacmi na falošné meno.

Musulin pracoval desať rokov pre pobočku medzinárodnej firmy na prepravu peňazí Loomis v Lyone. Pri služobnej jazde 5. novembra náhle dopoludnia zmizol, keď jeho dvaja kolegovia vystúpili a konali v sídle pobočky. Teraz mu hrozia až tri roky väzenia.

V prípade vodiča tak išlo o jeden z najväčších útokov proti spoločnostiam na prepravu peňazí od roku 2000. V septembri 2007 desiatka dobre vyzbrojených mužov s kuklami napadla výbušninami opevnené centrum firmy Sazias u Marseille a odišla s asi desiatimi miliónmi eur. V auguste 2008 v Brignoles traja páchatelia zajali ženu pracovníka Sazias, ktorý im výmenou za jej oslobodenie priniesol z firmy sedem miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu