Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vojak pestoval marihuanu, predával ju civilistom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA – Škandály v českej armáde neprestávajú. Chytili vojaka, ktorý pestoval konope. Marihuanu potom predával medzi civilistami. Či drogu kupovali aj vojaci prešetrujú.

Vojak pôsobil podľa informácií televízie Nova a Českej televízie na základni v Čáslavi. Muž pestoval v pivnici domu konope siate. Pestoval ho vraj aj v skleníku na svojej záhrade. Polícia spolu s vojakom zadržala ešte dvoch podozrivých. "V tomto prípade sa jedná o zlyhanie jednotlivca. Trestnú činnosť, z ktorej je podozrivý, vykonával bez súvislosti s výkonom služby," uviedol hovorca ministerstva obrany Andrej Čírtek.

Ide už o ďalší problém v českej armáde. Po vojakoch so symbolmi SS na prilbách, odhalili príslušníkov, ktorí v Kosove údajne fajčili marihuanu alebo hašiš. Iní českí vojaci sa v septembri opili a pobili. Divokú bitku, do ktorej mal byť zapletený aj fínsky kolega, rozohnala až medzinárodná vojenská polícia. V piatok potom polícia na ministerstve obrany zadržala troch jeho zamestnancov podozrivých z držania a šírenia detskej pornografie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu