Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mladík zbil matkinho nápadníka, dostal 11 rokov!

ilustračné foto
ilustračné foto

OLOMOUC - Viktor Prášil (18) z Lipníka nad Bečvou, ktorý podľa obžaloby zbil nápadníka svojej matky, pôjde za ublíženie na zdraví na 11 rokov do väzenia.

Napadnutý muž o dva mesiace neskôr útoku podľahol. Prášila obžalovali z vraždy, olomoucký krajský súd však jeho prípad posúdil inak.

Policajtom sa mladík k útoku priznal, pred súdom vinu poprel a tvrdil, že vypovedal pod nátlakom.

Udalosť sa stala na začiatku januára v Lipníku na Bečvou. Neúspešný nápadník chcel podľa súdu Prášilovu matku navštíviť v ich byte, ta s ním ale hovoriť nemohla. S jej synom sa potom vydal do neďalekej krčmy, kde pili pivo a tvrdý alkohol.

Po odchode z reštaurácie začal nápadník Prášilová matku urážať a dvojica sa dostala do konfliktu. Muž sa podľa spisu pokúsil Prášila udrieť, ten ho za to niekoľkokrát päsťou udrel do tváre. Keď spadol na zem, Prášil ho kopal do hlavy a do rebier. Zraneného potom údajne nechal v kaluži krvi ležať na chodníku pred domom. Polícia Prášila zadržala krátko po útoku, krvavá stopa sa našla aj pred bytom rodiny a na jeho topánkach.

Napadnutý muž utrpel vážne zranenia hlavy, ktorým aj napriek neurologickej operácii po dvoch mesiacoch podľahol. Prášil sa k útoku priznal už policajtom, ktorí ho toho dňa zaistili. Priznanie zopakoval aj pri dvoch výsluchov v prítomnosti svojej obhajkyne. Pred súdom ale vinu opakovane odmietal a tvrdil, že na neho policajti robili nátlak. Podľa jeho verzie muža v kaluži krvi našiel až po tom, čo sa po návrate domov vypravil na neďalekú čerpaciu stanicu kúpiť ďalší alkohol. Do bytu sa vraj vrátil preto, aby mohol zranenému zavolať pomoc.

Prášil má podľa znaleckých posudkov v situáciách, keď mu niekto odporuje, impulzívny sklon k agresívnemu rokovania. Mladík, ktorý sa doma často stretával s násilím, má tiež skúsenosti s drogami a pobytom vo výchovnom ústave. Podľa obžaloby si ale v čase útoku musel byť vedomý, že napadnutý môže zomrieť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu