Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Na koncerte vybuchol granát, desiatky zrenených!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KIŠIŇOV - Počas stredajšieho koncertu v moldavskej metropole Kišiňov hodil neznámy útočník do davu zabávajúcich sa ľudí granát. Pri incidente utrpelo zranenia najmenej 40 ľudí, informovala miestna polícia. V čase výbuchu vystupoval na javisku rumunský spevák Stefan Banana Jr.

"Niet pochýb o tom, že toto bol teroristický čin, ktorého cieľom bolo vystrašiť obyvateľstvo," vyhlásil na mimoriadnom brífingu v stredu v noci minister vnútra Viktor Katan. Vyšetrovatelia už podľa neho preukázali, že výbuch spôsobil vojenský granát. Incident sa odohral v stredu večer na kišiňovskom hlavnom Námestí Stefana cel Mareho v čase, keď bolo plné zabávajúcich sa prevažne mladých ľudí, ktorí oslavovali výročie založenia mesta.

V inej časti mesta sa vo štvrtok medzitým podľa agentúry RIA Novosti pred budovou miestnej prokuratúry objavil ďalší muž, ktorý sa vyhrážal, že sa odpáli. Podľa korešpondenta agentúry AFP bol oblečený do čierneho odevu a v ruke zvieral čiernu tašku, o ktorej tvrdil, že je v nej ukrytý granát. Muž údajne požadoval prepustenie svojho syna z väzenia. Polícia obklopená davom novinárov s potenciálnym útočníkom najskôr vyjednávala, neskôr sa jej však sám vzdal.

Moldavsko je najchudobnejšou krajinou Európy a vlna násilia ho naposledy zachvátila v apríli toho roka po sporných parlamentných voľbách, ktoré vyvolali v hlavnom meste Kišiňov masové protesty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu