Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pílili delostrelecký granát z 2. svetovej, zabil ich

ilustračné foto
ilustračné foto

MOSKVA - Delostrelecký granát z druhej svetovej vojny zabil neďaleko ruského mesta juhozápadne od Moskvy dvoch mužov, keď sa ho snažili rozpíliť v snahe vybrať z neho výbušnú zložku, informovala v nedeľu hovorkyňa miestnej polície.

K výbuchu došlo v sobotu, keď dvaja nezamestnaní muži v dedine pri meste Bryansk chceli vybrať výbušnú časť z delostreleckého granátu z druhej svetovej s kalibrom 152 mm, uviedla policajná hovorkyňa Svetlana Kokotovová. "Rozdeľovali ju s úmyslom vybratia výbušnín," uviedla hovorkyňa pre tlačovú agentúru AFP.

"Rezali ju pomocou píly," vysvetlila. Muži zomreli v okamihu výbuchu bomby a tretí muž, ktorý prechádzal okolo, prišiel o nohy a teraz sa nachádza v nemocnici, dodala Kokotovová. Úrady v dedine Altuchovo neďaleko Bryanska objavili 27 podobných delostreleckých granátov, keď prehľadali miesto incidentu.

Nehody spojené s muníciou z druhej svetovej vojny sa v Rusku stávajú pomerne často. Počas vojny mesto Bryansk okupovali nemecké jednotky a utrpelo obrovské škody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu