Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Stopy páchateľov veľkej vrtuľníkovej lúpeže vedú na Balkán

Ukradnutý vrtuľník
Ukradnutý vrtuľník

ŠTOKHOLM - Stopy páchateľov minulotýždňovej vrtuľníkovej lúpeže vraj vedú na Balkán. Srbská polícia na žiadosť švédskych kolegov už prehľadala byty podozrivých osôb v Belehrade a v Novom Sade. Vyšetrovatelia by mohli v najbližších dňoch zadržať muža v pozadí zo Srbska.

Lúpež ako z akčného filmu sa odohrala v Štokholme 23. septembra nad ránom. Neznámi zlodeji si pre peniaze prileteli ukradnutým vrtuľníkom. Z neho sa podľa svedkov spustili po lane na strechu bezpečnostnej agentúry G4S. Rozbili strešné okno a vhodili do neho výbušninu, ktorú odpálili. Po dvadsiatich minútach sa vrátili z budovy s lupom a odleteli. Polícii navyše zabránili v prenasledovaní. Jej vrtuľník nemohol z hangáru kvôli údajnej bombe. Podľa informácií denníka Dagens Industri si lupiči odniesli približne 67 miliónov švédskych korún.

Na lúpeži sa mohlo zúčastniť desať až 15 spolupáchateľov. Už krátko po čine sa v médiách objavili správy, že by ju mohli mať na svedomí vycvičení páchatelia, a to aj veteráni z vojny na Balkáne. Krádež sa totiž vraj stala s vojenskou presnosťou.

Polícia vo Švédsku zatiaľ zadržala šesť osôb. Dve z nich prepustila v utorok a tretiu včera. Dvaja sú vo väzbe. Jeden zo zadržaných pochádza zo Srbska, žije ale v Štokholme. Vo väzbe navyše vraj skončil aj 34-ročný pilot vrtuľníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu