Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Na Sierra Leone sa potopila loď, 200 nezvestných!

Ilustračná foto
Ilustračná foto

FREETOWN - Riečna loď s najmenej 241 ľuďmi na palube sa potopila v Sierre Leone. Medzi cestujúcimi sa nachádzalo mnoho detí. Zachrániť sa podarilo len 37 ľudí, najmenej deviati prišli o život a zvyšných minimálne 200 je stále nezvestných. Vo štvrtok o tom informovali sierraleonské úrady.

Záchranári hľadajú nezvestných od utorňajšej búrky, keď sa loď potopila na rieke Sierra Leone neďaleko dediny Tombo ležiacej asi 80 kilometrov východne od hlavného mesta Freetown. Podľa zástupcu ministra dopravy a letectva Oswalda Hancilesa sa na lodi mohlo nachádzať až vyše 300 cestujúcich. Príčina nešťastia sa vyšetruje.

Loď spravila niekoľko zastávok v desiatich okolitých dedinách pred tým, ako sa potopila neďaleko ostrova Plaintain. "Oficiálny zoznam hovorí o 241 cestujúcich, ten ale zaznamenáva iba tých, čo mali batožinu. Na zozname chýba počet školákov," uviedol pre agentúru AFP Hanciles. "Je možné, že tam bolo až vyše 300 ľudí," dodal.

"Zatiaľ sme zachránili tridsaťsedem ľudí a previezli sme ich do ambulancie v dedine," informoval Hanciles. Zvyšok cestujúcich, medzi ktorými bolo mnoho detí, je považovaný za "nezvestných alebo pravdepodobne utopených", vysvetlil policajný hovorca Ibrahim Samura.

Podľa úradov sa loď potopila v priebehu niekoľkých minút po tom, ako ju zasiahol silný dážď. Tí, ktorí prežili, uviedli, že na palube lode sa nachádzali mnohí rodičia s deťmi, ktoré išli zapísať do škôl vo Freetowne. Desiatky smútiacich rodičov a príbuzných čakajú na piesočných plážach v nádeji, že sa opäť stretnú so svojimi nezvestnými deťmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu