Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Súdia Nemca, ktorý mal zneužiť deti 314 krát!

Ilustračná foto
Ilustračná foto

MNÍCHOV - V Mníchove dnes začal ostro sledovaný proces s údajným vodcom sekty obvineným z viac ako tristonásobného zneužitia detí. Muž (60), vystupujúci pod menom Oliver Shanti, podľa nemeckých spravodajských serverov pred súdom všetky obvinenia poprel a vyhlásil, že je homosexuál.

"Nikoho som nezneužil. Deti mám veľmi rád," bránil sa obvinený Ulrich S., ktorý kvôli vážnej nákazlivej chorobe sedel v súdnej sieni v sklenenom boxe oblečený do plášťa s rúškom na ústach a gumovými rukavicami na rukách. Súd má podľa agentúry DPA zatiaľ naplánovaných osem pojednávacích dní.

Rodený Hamburgčan podľa obžaloby v rokoch 1985 až 1998 zneužil dve dievčatá a štyroch chlapcov vo veku od 8 do 16 rokov zo sekty, ktorú údajne viedol. Celkom sa tak malo stať 314 krát. Muž podľa žalobcov vystupoval ako vodca sekty a využíval "otcovského vzťahu" k deťom príslušníkov jeho náboženského spoločenstva k ich zneužívaniu.

Toho sa podľa vyšetrovateľov dopúšťal v Mníchove a v Portugalsku, kde so sektou od polovice 80. rokov býval a živil sa nahrávaním a predajom spirituálnej hudby. Nemecká polícia po ňom začala pátrať v roku 2002, kedy sa prihlásili prvé dve obete. Chytili ho vlani v júni v Lisabone a o mesiac neskôr bol vydaný do vlasti, kde odvtedy sedí vo väzbe.

Obvinený, ktorý popiera aj to, že by viedol nejakú sektu, je nakazený infekciou zvanou MRSA, ktorá môže vyvolať aj niektoré smrteľné choroby a je odolná proti antibiotikám. Okrem toho podľa agentúry DPA trpí rakovinou lymfatických uzlín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu