Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Troch františkánov obvinili zo zneužívania chlapcov!

BRATISLAVA - Polícia obvinila troch františkánskych študentov teológie zo zneužívania maloletých chlapcov v bratislavskom kláštore.

Napísal to včera portál Sme.sk, o prípade informovala aj televízia Joj. Predstavený rádu reagoval, že sa františkáni zrejme stali terčom diskreditácie.

"Tri osoby vyšetrovateľ obvinil zo zločinu sexuálneho zneužívania. Stíhané sú na slobode," povedala Joj hovorkyňa bratislavského krajského policajného riaditeľstva Tatiana Kurucová. Podľa televízie bližšie prípad komentovať nechcela. Chlapci mali podľa Sme.sk 11 a 14 rokov. Pochádzali vraj zo slabších sociálnych vrstiev a do kláštora si chodili po jedlo. Polícia vzniesla obvinenie po prehliadke v priestoroch rehole, poznamenalo Sme.

"Predstavitelia rehole sú presvedčení, že ide o vykonštruované obvinenie, ktoré nesie znaky cielenej diskreditácie," reagoval predstavený františkánov Juraj Andrej Mihály vo vyhlásení, ktoré rád zverejnil na internete. Slovensko v poslednom období pedofilné škandály v cirkviach nezaznamenalo. Viacero prípadov sa však v minulosti objavilo v zahraničí, napríklad v Spojených štátoch, ale aj v Európe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu