Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Šialený strelec zastrelil v Nemecku niekoľko ľudí

Policajti hliadkujúci pred domov šialeného strelca
Policajti hliadkujúci pred domov šialeného strelca (Zdroj: TASR)

SCHWALMTAL - Muž v amoku dnes v nemeckom mestečku Schwalmtal v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko zastrelil troch ľudí, jedna osoba je ťažko zranená.

Podľa prvých informácií boli motívom činu manželské problémy, spôsobené prebiehajúcim rozvodovým konaním. Páchateľ sa špeciálnemu komandu vzdal tri hodiny po svojom krvavom čine. Pozadie jeho konania sa stále zisťuje.

Hovorca okresu Viersen, v ktorom leží mestečko Schwalmtal, uviedol, že muž bol v čase činu v dome s dvoma súdnymi znalcami. Tí mali určiť cenu nehnuteľnosti. Jeden zo znalcov prežil streľbu s ťažkými zraneniami.

Polícia našla v objekte dve mŕtve telá, tretia obeť ležala pred dverami domu. Policajtov privolali v neskorších popoludňajších hodinách, pretože neznámy muž strieľal na ulici, a potom sa skryl v dome.

Na miesto činu prišlo asi 200 príslušníkov špeciálnej jednotky, ktorí dom obkľúčili a širšie okolie uzatvorili. Špekulovalo sa o rukojemníckej dráme, čo ale polícia po zásahu dementovala.

K motívom činu sa vyšetrovatelia nechceli vyjadrovať s tým, že je predmetom vyšetrovania. O identite obetí zatiaľ nie je nič známe, nešlo však o policajtov.

Podľa informácií suseda, ktorý pozoroval policajnú akciu, pôsobil muž opito a pri zatýkaní mrmlal slovo "pomoc". Sused pozoroval situáciu zo strešného okna zo vzdialenosti okolo 50 metrov.

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu