Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Traja mŕtvi po páde českého lietadla!

Lietadlo cessna
Lietadlo cessna

STRAKONICE – pri Strakoniciach sa v nedeľu pri vyhliadkovom lete zrútilo malé motorové lietadlo Cessna so štyrmi cestujúcimi na palube. Traja dospelí zomreli, dievča (10) sa ťažko zranilo. Lietadlo skončilo napoly v rieke Otava. Podľa leteckej inšpekcie nehodu spôsobila strata výkonu motoru. Príčinu budú experti ešte zisťovať.

“Výkon motoru sa znížil, keď sa pilot pripravoval na pristátie. Lietadlo muselo klesať, narazilo o strom a potom spadlo do kamenitého brehu rieky,“ popísal Milan Pecník, inšpektor Ústavu pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd. "Motor nevynechal. Ale jeho výkon nebol dostatočný na to, aby lietadlo mohlo doletieť na letisko," spresnil. Lietadlo pilotoval skúsený pilot. Dievča je v kritickom stave.

"Prvé výsledky ukazujú na vážne poranenia pľúc a tiež početné zlomeniny po celom tele," povedala hovorkyňa motolskej nemocnice Eva Jurinová. V krátkej dobe je to druhá nehoda tohto typu lietadla. V piatok havarovala Cessna v pražských Letňanoch. 3 osoby sa zranili ľahko, 1 stredne ťažko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu