Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Porucha lietadla spôsobila meškanie 10 hodín!

BRNO - Skupina 179 českých turistov, ktorí sa v sobotu vracali z dovolenky na Kréte, uviazla pre poruchu na lietadle spoločnosti Travel Service na letisku v meste Chaniá. Aerolínie pre nich pripravili náhradný spoj, do cieľa v Brne ale pricestovali s takmer desaťhodinovým zdržaním.

Spoločnosť kompenzovala cestujúcim meškanie tým, že im rozdala poukážky na občerstvenie a v reštaurácii im zaistila neskorý obed.

"Lietadlo malo poruchu na elektronickom bloku. Technici ale zistili, že na celej Kréte ani Aténach nie je k dispozícii náhradný diel, preto sme pred 15. hodinou vypravili z Prahy náhradný spoj," uviedla hovorkyňa spoločnosti Vlaďka Dufková. Cestujúci tak na palubu lietadla nasadli až podvečer a na českom letisku Brno Tuřany pristáli, podľa informácií zverejnených na internetovej stránke letiska, až o 20:30. Pôvodne mali dovolenkári v Brne vystupovať už o 11:00.

Česká letecká spoločnosť Travel Service zaznamenala už druhú poruchu na stroji za posledné dni. V stredu pre chybu meškalo s odletom z Brna 6 hodín aj lietadlo smerujúce do krétskeho mesta Heraklion.

Informoval o tom český spravodajský portál iDNES.cz.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu