Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Havarovala helikoptéra, 16 mŕtvych

ilustračné foto
ilustračné foto

KÁBUL - Najmenej 16 ľudí v nedeľu zahynulo pri havárii civilnej helikoptéry na vojenskej základni NATO na juhu Afganistanu. Ako informoval hovorca síl NATO v krajine plukovník Sam Truelove, ďalších päť osôb bolo zranených.

Medzi obeťami sú podľa neho len civilisti, ktorých národnosť však nezverejnil. Helikoptéra typu Mi-8 s 21 osobami na palube sa zrútila pri štarte zo základne v meste Kandahár.

Nehodu údajne prežili traja členovia posádky a dvaja pasažieri. Hovorkyňa americkej armády v Afganistane Christine Sidenstrickerová vylúčila, že haváriu spôsobil útok povstalcov. Helikoptéra patrila ruskej spoločnosti Vertikal Americká armáda informovala aj o núdzovom pristátí jej helikoptéry v provincii Kunar.

Vyhlásenie hovorí, že ani v tomto prípade nešlo o útok ozbrojencov a že posádku stroja previezli na ošetrenie do nemocnice. Ďalšie údaje vrátane presného času a miesta armáda nezverejnila. Spomínané incidenty nasledujú po minulotýždňovom zostrelení vrtuľníka typu Mi-6 v juhoafganskej provincii Helmand.

O život prišlo šesť ukrajinských civilistov a na zemi zahynulo jedno afganské dieťa. Začiatkom júla došlo v Afganistane k ďalšej nehode helikoptéry, pri ktorej zahynuli dvaja kanadskí a jeden britský vojak.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu