Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Hackeri napadli Twitter, Facebook a Google

LOS ANGELES - Hackerom sa vo štvrtok podarilo napadnúť stále rastúcu mikroblogovaciu službu Twitter, spomaliť sociálnu sieť Facebook a pokúsili sa aj o Google.

Zástupcovia Twitteru sa vyjadrili, že sieť utrpela útok zvaný "Denial of Service" (DOS) alebo inak povedané "odmietnutie služby", pri ktorom hackeri navigovali v tom istom čase veľké množstvá počítačov na jednu stránku. Útok sa udial približne o 14:00 a sieť Twitter bola nedostupná viac než hodinu.

"Postupne zmierňujeme škody spôsobené útokom DOS, hoci je táto služba aj naďalej pre niektorých ľudí nedostupná," uviedol na oficiálnom blogu spoločnosti spoluzakladateľ služby Biz Stone. "Twitter úzko spolupracuje s inými spoločnosťami a službami, ktoré boli zasiahnuté týmto útokom. Ako sa zdá, išlo o jediný, masívne koordinovaný útok. K motívom, ktoré môžu stáť za týmto útokom, sa vyjadrovať nebudeme."

Pri útoku na Facebook použili hackeri techniku zvanú "Distributed Denial Of Service" alebo distribuované odmietnutie služby (DDoS). "Žiadne z používateľských údajov neboli ohrozené a prístup na stránku sme plne opravili pre väčšinu užívateľov," povedal Barker. "Situáciu neustále monitorujeme," dodal.

Twitter a Facebook sa spojili s americkou internetovou jednotkou Google, aby útoky preskúmali. Hackeri sa pokúsili zaútočiť aj na webové stránky Google, ale spoločnosť útoky odrazila. "Systém spoločnosti Google predišiel značnému dopadu na naše služby," povedal hovorca spoločnosti Nate Tyler. "Sme si vedomí, že niekoľko "negooglových" stránok bolo napadnutých technikou DOS dnes ráno a sme v kontakte s niektorými zasiahnutými spoločnosťami, aby sme im pomohli tento útok prešetriť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu