Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž prežil s 1,5 metrovou trieskou v srdci!

OLOMOUC - Lekári zachránili pacienta (27), ktorému sa do srdca zapichla obrovská trieska. Zranenie utrpel na píle, keď trieska dlhá asi 1,5 metra odletela od stroja na spracovanie dreva.

Muž stratil viac ako dva litre krvi a kardiochirurgovia mu museli zašiť prebodnutú srdcovú komoru. Keď záchranná služba v pondelok ráno dorazila na miesto nešťastia, bol zranený muž v bezvedomí. "Trieska, ktorá ho zasiahla, bola dlhá skoro ako oštep. Do tela sa zabodla desať centimetrov hlboko, ale zrejme vlastnou váhou ešte pred naším príchodom z rany vypadla," popísal udalosť lekár Milan Brázdil zo zdravotníckej záchrannej služby.

Zraneného muža vrtuľník prepravil do olomouckej nemocnice, kde mu kardiochirurgovia otvorili hrudník a z osrdcovníka a pohrudničnej dutiny odsali takmer ďalší liter krvi. "Stratil teda skoro dva a pol litra, pričom človek má v tele celkovo 5 až 6 litrov. Dostal samozrejme veľa jednotiek krvi a plazmy, aby sme stratu nahradili," uviedol primár.

Podľa neho mal mladý muž veľké šťastie. Z osrdcovníka totiž lekári vybrali krvnú zrazeninu veľkú ako päsť, ktorá po zranení utesnila ranu v srdcovej komore. "Keď sme zrazeninu odstránili, striekala krv skoro pol metra vysoko," doplnil primár.

Muž si pondelňajšie ráno, kedy ho nešťastne zasiahol drevený "oštep", príliš nevybavuje. "Išiel som na pílu poradiť sa s kamarátmi a spomínam si, že som zrazu dostal veľkú ranu. Potom už nič neviem. Prebral som sa až vo fakultnej nemocnici."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu