Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Šteňa prežilo dva dni s vidličkou v mozgu!

(Zdroj: Jupiterimages)

LONDÝN - Šteňa čivavy Smokey prežilo hrozivo vyzerajúci úraz. Masívna grilovacia vidlička sa mu nešťastnou náhodu zapichla do hlavy tak hlboko, že uviazla v mozgu.

Pri nehode sa vidlička s takmer osem centimetrov dlhými hrotmi rozlomila na polovičku, preletela vzduchom a zabodla sa 12 týždňovému šteniatku priamo do hlavičky. Napísali to britské noviny Daily Mail. Bolesťou kňučiaci psík utiekol do neďalekého lesa. Tam sa dva dni schovával, než sa ho majiteľovi Hughiemu Wagersovi podarilo nájsť v kroví a odviezť k veterinárovi.

Podľa ošetrovateľky Michelle Duncumovej, ktorá mala v Cumberland Valley Animal Hospital v Londýne službu, bol personál po príchode silne rozrušeného pána šteňaťa šokovaný tým, čo uvidel. „Najprv sme si mysleli, že ide o malú jedálenskú vidličku alebo niečo také, a vôbec nám nenapadlo, čo uvidíme. Potom nám Hughie povedal, aby sme počkali, a išiel po Smokeyho. Keď ho priniesol, nechceli sme veriť vlastným očiam,“ opisovala príchod malého pacienta sestra Duncumová.

Veterinár Keaton Smith odviezol šteňa na operačnú sálu a dal sa ihneď do práce. „Z röntgenových snímok bolo jasné, že vidlička neuviazla v lebečnej dutine alebo za očami, ale že je zapichnutá v mozgu,“ povedal. „Smokey sa schovával v lese dva dni a my sme naozaj nevedeli, čo sa stane, až ju vytiahneme. Šancu na prežitie mal 50 na 50.“ Operácia ale trvala iba krátko. „Oholil som mu hlavu a potom ju vytiahol, za 30 sekúnd bolo po všetkom,“ opisoval zákrok veterinár.

Smokey sa už prakticky zotavil. Len pravé oko sa mu stále ešte hýbe pomalšie. To sa vraj ale časom zlepší. „To šteňa je naozaj malý zázrak,“ konštatoval veterinár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu