Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vláde prekážal nápis na tričku, novinár dostal výpoveď!

Fotografia novinára sa objavila v dnešnej chorvátskej tlači Zobraziť galériu (2)
Fotografia novinára sa objavila v dnešnej chorvátskej tlači

ZÁHREB – Výpoveďou potrestala chorvátska televízia RTL svojho kameramana, ktorý na štvrtkové zasadnutie vlády prišiel v tričku s nápisom urážajúcim vládu. Kameramana sa zastalo združenia chorvátskych novinárov.

Fotografia novinára sa objavila v dnešnej chorvátskej tlači. Na tričku mal nápis v angličtine: "Nepotrebujem sex; dennodenne so mnou vyje... vláda."

Kameramana si v skupine novinárov pri zasadnutí vlády všimla premiérka Jadranka Kosorová. "Vyzývam našich hostí, ktorí sú na zasadnutí vlády, aby nás neurážali a neponižovali.

Takýto postoj nebudem tolerovať,"
povedala. Ako dodala, urážky nepredstavujú slobodu tlače.

Televízia RTL vyslovila poľutovanie nad incidentom a oznámila, že s kameramanom prerušila spoluprácu, pretože porušil etický kódex svojej profesie a poškodil povesť tejto inštitúcie. Proti prepustenie novinára dnes protestovalo Združenie chorvátskych novinárov (HND).

"Sme nepríjemne prekvapení prepustením kameramana Ivana Cvirna. Rozhodnutie bolo zrejme prijaté po intervencii premiéry Jadranky Kosorovej, ktorá na zasadnutí vlády vo štvrtok neocenil nápis na jeho tričku," uviedla HND vo vyhlásení.

Chorvátska tlač dnes komentovala incident slovami, že kameraman sa odvážil povedať len to, čo si myslia mnohí Chorváti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu