Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Opití Briti sa boja poľských záchytiek

VARŠAVA - Poľské záchytné stanice sú postrachom pre turistov z Veľkej Británie. V izbách opilcov na vytriezvenie používajú vraj dosť drastické metódy.

Tí, čo prebrali, sa môžu stretnúť napríklad s metódou liečby studenou sprchou. Britské ministerstvo zahraničných vecí varuje preto svojich občanov pred neviazaným popíjaním v Poľsku, ktoré sa môže skončiť na záchytke. „Nevyjdeš na slobodu, dokiaľ nevytriezvieš,“ píše sa v príručke pre Britov, ktorí cestujú do cudziny.

Ministerstvo odporúča navštíviť tento rok v Poľsku miesta, kde sa budú konať akcie spojené so 70. výročím začiatku druhej svetovej vojny ako je napr. Westerplatte v Gdansku. Varuje však pred „poľskou políciou, ktorá sa veľmi prísne pozerá na osoby, ktoré pijú alkohol na verejných miestach“. Úrad upozorňuje, že pokiaľ človeka zadržia policajti, môže stráviť noc v „špeciálnej klinike“. Za pobyt navyše bude musieť zaplatiť. Pitie alkoholu na verejných miestach je v Poľsku oficiálne zakázané.

V záchytkách sú častými hosťami práve Briti. „Turisti z Británie poznávajú naše záchytné stanice osobne a veľmi dôkladne. Napríklad v Krakove sú častými hosťami a veľkú radosť im to nerobí,“ uviedla riaditeľka organizácie, ktorá zastrešuje všetky záchytné stanice v Poľsku, Danuta Gadziomská. Podľa štatistiky len vlani v novembri sa na záchytnej stanici v Krakove, ktorý patrí medzi obľúbené turistické ciele, ocitlo až 43 britských občanov. Boli väčšinou šokovaní podmienkami, aké tam panujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu