Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vatikán chváli nový film o Harry Potterovi

Chrám sv. Petra
Chrám sv. Petra

VATIKÁN - Vatikán včera pochválil posledný film o Harry Potterovi. Oceňuje okrem víťazstva dobra nad zlom aj zamilované scény.

Podľa vatikánskych oficiálnych novín L'Osservatore Romano z filmu „Harry Potter a Princ dvojakej krvi“ jasne vyplýva, že dobro má zvíťaziť nad zlom, a že to niekedy vyžaduje obete. Denník tiež vyzdvihuje, ako je v novom diele kúzelníckej ságy spracovaná láska medzi jeho dospievajúcimi protagonistami. Podľa novín je šieste pokračovanie filmovej adaptácie románu spisovateľky J. K. Rowlingovej najlepšie zo všetkých doterajších.

Nie vždy romány a filmy o čarodejníckom učňovi a jeho priateľoch predstavitelia katolíckej cirkvi chválili. Ostro ich kritizoval konzervatívny rakúsky kňaz Gerhard Maria Wagner, ktorý ich označil za satanské. Tento duchovný tiež vyhlásil, že hurikán Katrina, ktorý pred necelými štyrmi rokmi zničil americké mesto New Orleans, vyprovokovali hriechy. Pápež Benedikt XVI. Wagnera vymenoval v januári za lineckého svätiaceho biskupa. Kvôli vlne odporu, ktoré jeho výroky medzi veriacimi vyvolali, sa Wagner tohto postu sám vzdal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu