Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Za brutálnu vraždu Slovenky dostal 17 rokov

(Zdroj: Bleskovky.sk)

BRNO - Za vraždu slovenskej bezdomovkyne si Karel Mitrenga s konečnou platnosťou odpyká výnimočný trest 17 rokov. Žena (†42) utiekla do Třinca, kde ju zabil, pred mužom so Slovenska, lebo ten ju týral.

Mitrerga obeť stretol na stanici. Už predtým päťkrát trestaný recidivista ju priviedol k sebe domov, aby mu upratovala. Za to tam mohla bývať. Podľa súdu ale s nej urobil novodobú otrokyňu. Často ju bil, pretože si vraj nerobila dobre svoju robotu.

Všetko vyvrcholilo v deň vraždy. Svoju obeť predvlani v januári v byte v Třinci opitý napadol. Ubil, ušliapal, uškrtil a dokopal ju. Navyše ju najmenej päťkrát bodol do chrbta a ramena. „Bol som nervózny z toho, aký bol v byte neporiadok,“ povedal Mitrenga.

Odvolal sa po rozsudku krajského súdu. Najvyšší súd to odmietol bez verejného zasadnutia. ČTK túto informáciu zistila iba z archívu súdu na internete. Sudcovia vo svojom rozhodnutí uvádzajú, že išlo o mimoriadne brutálny spôsob vraždy. Rodičia dokatovanej mŕtvej na identifikácii svoju dcéru ani nespoznali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu