Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Údajný bulharský boss mieri do parlamentu

SOFIA - Údajného šéfa bulharského podsvetia Plamena Galeva zaregistrovali ako nezávislého kandidáta v budúcich parlamentných voľbách. V Bulharsku sa totiž vzťahuje imunita nielen na zvolených poslancov, ale aj na uchádzačov o kreslo v parlamente.

Galev sa tak vyhne súdu, kde mal čeliť obvineniam z organizovaného zločinu a vydierania. Informovala o tom sofijská agentúra SNA. Polovička z obávanej gangsterskej dvojice prezývanej „bratia Galevovci“ získala pod svoju kandidatúru 14 000 podpisov. Vyše 13 200 z nich regionálna volebná komisia uznala a Galeva pre voľby 5. júla zaregistrovala.

Galev a jeho „brat“ Angel Christov kontrolujú už mnoho rokov mesto Dupnica na juhozápade Bulharska. Pred polrokom ich zatkli, lebo majiteľ miestnej taxislužby a jeden novinár nabrali odvahu vypovedať proti nim. Skôr ako sofijský štátny zástupca stihol na súd dať obžalobu, úrady schválili Galevovu kandidatúru.

Rovnaký postup zvolil pred časom aj známy podnikateľ a bývalý prezident futbalového klubu CSKA Sofia Alexander Tomov podozrivý z daňového úniku. Kandidoval vo voľbách do Európskeho parlamentu za malú ľavicovú stranu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu