Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zatkli Dona Maria, riadil 1500 nájomných vrahov

Daniel Rendón Herrera alias Don Mario.
Daniel Rendón Herrera alias Don Mario.

BOGOTA - Kolumbijská polícia v stredu zatkla najvýznamnejšieho drogového bossa v krajine, za ktorého vláda ponúkala odmenu 2,1 milióna dolárov.

Štyridsaťtriročného Daniela Rendóna známeho pod prezývkou Don Mario dolapili vo vidieckej časti departmánu Antioquia, kam vyslali 315 príslušníkov zvláštneho policajného útvaru. Podľa polície mal Rendón na starosti sieť asi 1500 nájomných vrahov, ktorých využívali drogové kartely.

Ako uviedol pre kolumbijský rozhlas prezidentský hovorca César Mauricio Velásquez, o úspešnom zásahu informovali prezidenta Álvara Uribeho, ktorý sa v stredu v Riu de Janeiro stretol s brazílskym lídrom Luizom Ináciom Lulom da Silva. Uribe podľa neho hovoril o podrobnostiach operácie priamo s policajným riaditeľom Óscarom Naranjom.

Nemenované zdroje z prostredia spravodajských služieb, na ktoré sa odvoláva tlačová agentúra AFP, tvrdia, že Rendónovo zatknutie nariadil sám Uribe, a to v súvislosti s jeho stykmi s povstaleckou organizáciou Revolučné ozbrojené sily Kolumbie. Tá si s ním údajne mohla vymieňať drogy za zbrane.

Boje medzi vodcami skupín nájomných vrahov si minulý týždeň vyžiadali 31 životov v meste Medellín, ktoré je metropolou Antioquie. Do chudobných štvrtí na svahoch obklopujúcich dvojmiliónové mesto vyslali 500 vojakov a 6800 policajtov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu