Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ponorka začne hľadať čierne skrinky airbusu

Potápači pri lodi Ventose pátrajú po častiach lietadla.
Potápači pri lodi Ventose pátrajú po častiach lietadla.

FERNANDO DE NORONHA - Francúzska armáda začne od stredy pátrať po čiernych skrinkách havarovaného Airbusu spoločnosti Air France, ktorý sa minulý pondelok s 228 osobami na palube zrútil do Atlantiku.

Brazílskemu námorníctvu sa zatiaľ podarilo vytiahnuť z oceánu 41 tiel pasažierov. Francúzska jadrová ponorka Emeraud pripláva dnes na predpokladané miesto nešťastia ležiace asi 1100 kilometrov od severovýchodného pobrežia Brazílie.

Jej úlohou bude lokalizovať signály z oboch čiernych skriniek lietadla, ktoré sa môžu nachádzať až v 6000-metrovej hĺbke. Ponorku budú sprevádzať dve francúzske lode vybavené rádiolokátormi na zachytenie signálov. V stredu pripláva do oblasti havárie aj ďalšia francúzska loď vezúca malé ponorky, ktoré použijú na vyzdvihnutie čiernych skriniek v prípade ich nájdenia.

Brazílske úrady v utorok večer oznámili, že z oceánu sa podarilo vytiahnuť 41 tiel. Prvých 16 už previezli na súostrovie Fernando de Noronha, odkiaľ ich letecky prepravia do pobrežného mesta Recife na identifikáciu pomocou vzoriek DNA a ďalších telesných charakteristík. Pri identifikácii bude pomáhať aj Interpol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu