Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Topolánek Berlusconimu: Kamarát, daj si zámok na ústa

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi

PRAHA - Bývalý český premiér Mirek Topolánek sa v piatok zastal svojho nástupcu Jana Fischera, ktorého zosmiešnil taliansky premiér Silvio Berlusconi.

"Silvio, kamarát, daj si zámok na pusu," odkázal Topolánek Berlusconimu. Samotný Fischer sa k výrokom talianskeho premiéra odmietol vyjadriť. Ako však pre spravodajský server iDNES.cz povedal jeho hovorca Roman Prorok, premiér "plánuje telefonický rozhovor so svojím talianskym partnerom, ktorý bude príležitosťou na užitočnú výmenu názorov".

Berlusconi vyjadril vo štvrtok poľutovanie nad tým, že v čele EÚ nestojí človek, ktorý by bol osobnosťou a mal autoritu. Česká republika do 31. júna predsedá EÚ. "Európska únia dnes nemôže hrať rolu lídra. Nie je tu osobnosť, ktorá by mala autoritu. Komu môže americký prezident Barack Obama zatelefonovať, aby zistil, čo sa deje? Dnes je lídrom Českej republiky expert na štatistiku a je paradoxné, že on únii predsedá," povedal Berlusconi na adresu Fischera, ktorý bol pred tým, ako sa stal českým premiérom, šéfom Českého štatistického úradu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu