Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

ČSSD žiada o ochranu pred hádzačmi vajec

Predseda ČSSD Jiří Paroubek
Predseda ČSSD Jiří Paroubek

PRAHA - Českí sociálni demokrati požiadali listom premiéra Jana Fischera a ministra vnútra Martina Pecinu o ochranu svojich predvolebných mítingov. Strana Jiřího Paroubka tak reaguje na incidenty s vajcami, ktoré ich stretnutia s občanmi sprevádzajú.

ČSSD vysvetľuje žiadosť o ochranu okrem iného aj tým, že hádzanie vajec ohrozuje účasť ľudí na voľbách do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia na budúci týždeň. Uviedol to český informačný portál iDNES.cz.

Vajíčkové akcie na mítingoch ČSSD po celom Česku trvajú takmer týždeň. Prvý incident s hodeným vajcom sa uskutočnil v polovici mája v Kolíne, sociálni demokrati vtedy tvrdili, že je to len výtržnosť, ktorou sa polícia nemusí zaoberať. Druhý vajcový incident sa udial o niekoľko dní neskôr v Plzni, kde už zasahovala polícia a výtržníkov pozvala na výsluch.

Na mítingu v Písku na Paroubka nik vajcia nehádzal, mladý muž priniesol celý kartón vajec a so slovami "aby sme to nemuseli hádzať," ho položil na pódium k Parobkovým nohám. Ten však do nich kopol a vajcia sa rozleteli do davu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu