Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zo strachu z novej chrípky zaútočili na autobus

(Zdroj: SITA)

BUENOS AIRES - Obyvatelia prihraničného argentínskeho mesta zaútočili kameňmi a palicami na čilský autobus, v ktorom sa údajne nachádzal muž nakazený vírusom takzvanej prasacej chrípky. Následné vyšetrenia Čiľana však podľa agentúry AP ukázalo, že obavy Argentíncov zo zavlečenia nákazlivej choroby do ich mesta nemali opodstatnenie.

Obyvateľa Godoy Cruz v provincii Mendoza, ktorá hraničí s Čile, vyprovokovala k útoku správa miestnej rozhlasovej stanice, podľa ktorej sa medzi 43 pasažiermi vozidla nachádza aj muž vykazujúci symptómy prasacej chrípky. Autobus, ktorý stál pred miestnou nemocnicou, preto Argentínci obkľúčili a začali na neho hádzať kamene. Rozvášnený dav ukľudnila až streľba policajtov gumovými projektilmi. Jeden z účastníkov protestu a šesť mužov zákona údajne utrpelo menšie zranenia. Testy uskutočnené u Čiľana (29) však nákazu vírusom A (H1N1) nepotvrdili.

Argentína zatiaľ potvrdila len jeden prípad choroby prasacej chrípky, zatiaľ čo v susednom Čile ochorelo už 24 osôb. Argentínske úrady preto vykonávajú na hraničných priechodoch zdravotnú kontrolu cestujúcich a pátrajú u nich po symptómoch choroby, ktorá vzbudzuje strach medzi obyvateľstvom prihraničných argentínskych obcí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu