Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Bush a Putin mieria do Bratislavy!

George Bush
George Bush

BRATISLAVA - Dvaja najsilnejší muži sveta, americký prezident George Bush a jeho ruský kolega Vladimir Putin, sa stretnú v Bratislave! Ich spoločná schôdzka sa uskutoční 24. februára a hovoriť by na nej mali najmä o Ukrajine, ktorá v súčasnosti prežíva svoju nežnú revolúciu. S miestom stretnutia už súhlasili obidve strany. Bush aj Putin pritom navštívia SR vôbec po prvýkrát.

Schôdzka sa uskutoční v rámci prvej cesty Georgea Busha do Európy po jeho novembrovom znovuzvolení do funkcie hlavy štátu. "Zastaví sa v Bruseli, kde sa prihovorí Rade NATO a EÚ. Bude to jeho signál spojencom USA," povedal Novému Času dôveryhodný zdroj.

Jeho cesta bude pokračovať v Nemecku, ktoré patrí medzi najvýznamnejších "partnerov" Spojených štátov od druhej svetovej vojny. Slovensko je poslednou krajinou, kde sa George Bush v rámci európskej návštevy zastaví. Bude to jeho signál, že si váži aj malých spojencov, novozačlenených do európskych a transatlantických štruktúr.

"Navyše, Bush veľmi oceňuje pokrok, aký SR v posledných rokoch urobila, a svojou návštevou to chce len potvrdiť," uviedol zdroj. Cestu na Slovensko schválil Biely dom pred niekoľkými dňami. Keďže sa rátalo aj so stretnutím Busha s Putinom, vhodným miestom pri výbere ich rokovania sa stala práve Bratislava.

Biely dom s tým súhlasil, a len včera tak urobilo aj Rusko. Diplomatické kruhy hovoria v tomto smere o veľkom úspechu. Hlavnou témou ich rokovania má byť totiž situácia na Ukrajine, čo možno považovať za obrovské uznanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu