Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Summit Rusko – USA sa bude konať v Bratislave

George Bush
George Bush

MOSKVA/WASHINGTON – Najbližšie stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho amerického kolegu Georga Busha sa bude konať 24. februára v Bratislave. Podľa agentúry AFP o tom dnes informovalo tlačové oddelenie kancelárie ruského prezidenta.

„Dospeli sme k dohode, že stretnutie na najvyššej úrovni usporiadame 24. februára v Bratislave,“ citovala agentúra z komuniké kancelárie.

Putin bude v tom čase na Slovensku na oficiálnej návšteve. Bush túto krajinu navštívi v rámci cesty po európskych krajinách, kde sa bude snažiť upevňovať spojenecké vzťahy.

Putin a Bush podľa agentúry AP úzko spolupracujú v boji proti terorizmu a obmedzujú sa len na miernu kritiku ohľadom správania sa Ruska k separatistickému Čečensku a invázii USA a ich spojencov do Iraku.

Obaja prezidenti sa naposledy stretli v septembri minulý rok v Camp Davide v USA.

Bratislava bude po prvý raz hostiteľom tak významnej medzinárodnej udalosti. Zatiaľ najvyšším politickým stretnutím na medzinárodnej úrovni, ktoré sa v novodobých dejinách Slovenska na jeho území uskutočnilo, bolo podľa niektorých politikov zasadanie Parlamentného zhromaždenia NATO. Na ňom sa tento rok koncom mája v Bratislave stretlo 350 poslancov z viac než 40 krajín..
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu