Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mladíka, čo mal vyhodiť školu do vzduchu, pustili

PRAHA – Mladíka (17), ktorého česká polícia podozrieva z plánu vyhodiť bombou do vzduchu gymnázium v Novom Bydžove, prepustili z väzby. Chlapec, ktorému hrozí za jeho skutok až 5 rokov väzenia, bude pokračovať v štúdiu na gymnáziu individuálne.

Informoval o tom server iDnes.cz. „Dôvody väzby aj naďalej trvajú. Väzbu sme nahradili pravidelným dohľadom probačného úradníka,“ uviedol štátny zástupca Pavel Hochman.

Polícia zatkla študenta v marci priamo v škole. Dve jeho spolužiačky oznámili, že sa im údajne zveril s plánom bombového útoku na školu. Obvinili ho zo všeobecného ohrozenia vo fáze prípravy a poslali do väzby. Údajne hrozilo nebezpečenstvo, že by v príprave útoku mohol pokračovať.

Podľa niektorých českých médií totiž polícia v dome, kde býva, našla chemikálie a návod ako z nich pripraviť výbušninu. Mladík údajne navyše vyhľadával na internete videá zo školských masakier. Policajti sa k tomu nevyjadrili, ale povedali, že sa podarilo zabrániť možnej tragédii.

„Kontakt s ním bude zatiaľ na diaľku, bude sa učiť v domácom prostredí. Dostal úlohy, čo sa má učiť a potom si dohodne termíny záverečného preskúšania. Má v štúdiu jedinú úľavu, uvoľnili sme ho z dochádzky na vyučovanie,“ povedal riaditeľ gymnázia Jaroslav Šedivý. Študenti vraj z návratu spolužiaka obavy nemajú. „Ťažko povedať, či to myslel vážne. Žiadny strach nemám," povedal študent Michal Široký.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu