Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Na tuningovom zraze 200 priestupkov, policajti sa zapotili

(Zdroj: ČTK)

PRAHA – Na 14. ročníku zrazu tuningových áut na bývalom vojenskom letisku v českej obci Ralsko polícia zaevidovala 200 deliktov. Na akcii sa zišlo 6-tisíc áut a 20-tisíc nadšencov tuningu.

Pred dvomi rokmi tam zaznamenali smrteľnú nehodu. Aj ostatné ročníky boli vždy spojené s tragédiami. Išlo hlavne o ťažké zranenia. Tento rok výnimočne celá akcia prebehla bez zranení, nehôd a vážnejších prehreškov.

Policajti na letisko povolali hliadky zo širokého okolia. Kontrolovali autá pri príchode a odchode. Vodičom na letisku dali priamo fúkať v 72 prípadoch. Len v šiestich z nich šoféri pred jazdou pili. Zaznamenali aj niekoľko drobných krádeží a jednu bitku, ktorá sa skončila vybitým zubom.

Horšie ako na letisku to však bolo na okolitých cestách. Tam policajti našli 8 vodičov, ktorí si dali niečo na posilnenie, 150 z nich prekročilo povolenú rýchlosť a 52 šoférov sa dopustilo iných priestupkov. Hliadky na pokutách vybrali 102-tisíc českých korún (3 854 eur). Jedného šoféra dokonca zavreli do policajnej cely, lebo nemal vodičský preukaz.

Usporiadatelia akcie si spoluprácu s políciou pochvaľovali. Sami si kúpili 210 jednorazových testov na alkohol, aby mohli s čistým svedomím z akcie odísť za volantom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu