Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Svadobný masaker so 44 obeťami bol pomstou!

(Zdroj: Jupiterimages)

ANKARA – Osem osôb obvinili v Turecku za masaker na svadbe, pri ktorom v pondelok zahynulo 44 svadobčanov. Bola to najkrvavejšia udalosť spojená s rodinnou pomstou v moderných dejinách krajiny.

Ako ďalej uvádza agentúra AP, ďalších dvoch podozrivých polícia vypočúva. Agentúra Anadolu informovala, že podozrivých osôb, ktorí sa na krvavom vybavovaní si účtov medzi rodinami podieľali, má byť celkovo 12. Medzi nimi aj 14-ročný chlapec.

Pri večernom krvavom útoku hádzali maskovaní útočníci do svadobčanov granáty a strieľali do nich automatickými zbraňami. Zahynuli novomanželia, oddávajúci mohamedánsky duchovný a 41 ďalších účastníkov obradu. V čase útoku bolo v budove celkom asi 200 svadobčanov. Medzi obeťami je aj 6 deti a 3 tehotné ženy.

Z doterajšieho vyšetrovania vyplynulo, že niektorí útočníci sú príbuzní s obeťami. Streľba a hádzanie granátov je aj podľa tureckého premiéra Recep Tayyip Erdogana výsledkom pomsty medzi dvomi rodinami. Chudobná oblasť, kde sa masaker stal, leží na hraniciach so Sýriou. Obývajú ju väčšinou Kurdi, ktorí boli aj medzi obeťami a útočníkmi. Stále dôsledne dodržiavajú prastaré tradície rodinnej cti, ktorú presadzujú so zbraňou v ruke.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu