Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Masaker na svadbe, 45 mŕtvych!

ANKARA – Najmenej 45 ľudí zomrelo a 6 sa zranilo po útoku na svadbu na juhovýchode Turecka. Na svadobčanov včera zaútočili štyria zamaskovaní ozbrojenci. Hádzali do nich granáty a spustili paľbu automatickými zbraňami.

Informovala o tom agentúra AP. Masaker sa stal v dedine Bilge v provincii Mardin. Okolnosti incidentu zatiaľ nie sú príliš jasné. Turecký minister vnútra Besir Atalay napriek tomu uviedol, že dôkazy nasvedčujú, že ide o teroristický čin. Táto oblasť je domovom prevažne Kurdov.

Turecké média informovali, že v rodinách ženícha i nevesty boli členovia tzv. tureckej dedinskej gardy. Tie podporuje turecká vláda v boji proti zakázanej separatistickej organizácii Strane kurdských pracujúcich (PKK). Spojitosť medzi útokom a PKK turecký minister vnútra zatiaľ odmietol. Niektoré zdroje upozorňujú, že v oblasti aj v minulosti dochádzalo často k etnickým zrážkam.

Podľa svedkov boli útočníci štyria. Do domu, kde bola svadobná oslava, vtrhli zamaskovaní v maskách. Boli po zuby ozbrojení. Ich vražedný útok trval zhruba 15 minút. Potom utiekli. Na slávnosti bolo asi 200 ľudí. Medzi mŕtvymi bolo niekoľko detí. Či besnenie prežili novomanželia, to sa nevie.

Podľa tureckej štátnej televízie dedinu obkľúčili vojaci a uzavreli všetky okolité cesty. Na miesto tragédie nemajú prístup ani novinári. Okolité nemocnice, kam odviezli zranených, žiadajú ľudí, aby prišli darovať krv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu